Mormors Banankaka är väldigt bra att göra om man har bananer som har börjat bli bruna hemma.
Ingredienser
1 ägg
1,5 dl socker
2 övermogna bananer
4 msk mjölk
0,5 dl smält smör
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk blockchoklad
Mosa bananerna, blanda med mjölken.
Hacka blockchokladen. Jag brukar blanda små och lite större bitar. Blanda ner i bananblandningen.
Vispa ägg och socker. Rör ned mjölet, bikarbonaten, bakpulvret och vaniljsockret.
Blanda ner det smälta smöret. Du har nu en kakdeg.
Tillsätt bananblandningen.
Häll smeten i en bröad form.
Grädda på 175 grader i ca 45 minuter.
1 kommentar:
Min mormor brukade göra kakor för mig när jag var mycket liten. Jag minns fortfarande smaken av att cookies. hon var experter på att göra pannkakor som var alltför läckra alltför äta dem alla.
Skicka en kommentar