söndag, augusti 05, 2012

Saffransbiscotti

Varje år runt jul brukar jag göra saffransbiscotti och bjuda på jobbet. De är relativt enkla att göra och brukar vara väldigt uppskattade.

Ingredienser

1,5 pkt saffran (0,75 g)
75 g smör
2 ägg
1 nypa salt
2 dl socker
4-5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150 g hackade hasselnötter eller mandel (jag brukar ta betydligt mindre nötter så att det ska bli lättare att få till rullarna)

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret med saffran i en kastrull. Låt svalna något.

Blanda mjöl och bakpulver på ditt bakbord. Rör ner de andra torra ingredienserna.

Gör en liten grop i mitten och häll i saffranssmöret, lite i taget och arbeta in i mjölblandningen. Tillsätt därefter äggen. Arbeta ihop till en deg och forma 4 avlånga rullar. Lägg dem på en plåt och strö lite mjöl över dem.

Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär de varma längderna på snedden till ca 2 cm tjocka bitar. Vänd dem och låt torka i ugnen ca 20- 30 minuter.

1 kommentar:

GW sa...

Tack för receptet, låter fantastiskt och snart är det jul! Ha det gött!