Kakan på bilden är gjord på en dubbelsats |
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krdm salt
1 dl smält smör (100g)
Rör ihop ägg och socker (vispa inte!)
Tillsätt övriga torrvaror.
Rör ner det smälta margarinet.
Grädda på 157 grader i 15-30 minuter, beror lite på ugn, kolla efter 15 minuter. Vid dubbelsats behövs 30 minuter i ugn.
Serveringstips
Alt 1. Riv blockchoklad över kakan när den fortfarande är rätt så
varm, låt chokladen smälta ordentligt innan servering. Välj själv om du vill ha mörk, ljus eller vit choklad.
Alt 2. Värm hallon till en sås. Tillsätt inget socker och koka inte för hårt. Den lite syrliga hallonsåsen bryter av väldigt bra mot den söta kladdkakan.
1 kommentar:
Får jag helt fräckt lägga mig i och säga: Använd inte margarin, det är hälsovådligt!
Uselt för hjärtat och kranskärlen! Härdat fett helt enkelt, som kroppen inte kan hantera. Eller transfett, med ett annat ord, det är bara ingen som säger det högt... *bekymrad*
Mvh,
SS :-)
Skicka en kommentar