lördag, maj 06, 2006

Björnakaka

Ingredienser

Kaka
2 ägg
2 kkp socker
1 kkp gräddmjölk, går även bra med vanlig mjölk eller vatten
2 kkp mjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk kanel
75 g smält smör

Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner de övriga ingredienserna.
Häll smeten i en lämplig (helst rund) form.

Gräddas i 175 grader i ca 30 minuter ( kolla när stickan är torr)

Låt kakan svalna

Fyllning
50 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Vispas samman (rör med gaffel först) ju längre du vispar, ju vitare och godare blir krämen.

Dela den kakan mitt itu och bred på fyllningen, lägg på locket. Kakan ska inte vara för kall eller för varm, fyllningen ska småsmälta lite där i mitten.

Dekorera locket genom att hälla florsocker i en sil, och strö över locket på kakan.

Inga kommentarer: