onsdag, december 27, 2023

Havreflarn

Receptet räcker till 20-35 flarn beroende på hur stora man gör dem. Då Den ömma modern är allergisk mot vetestärkelse använder vi fin mix white flour mix som mjöl med det går lika bra att använda vetemjöl.

Havreflarnen på bilden har jag fyll med en citronfrosting med färskost och så smälte jag mörk bakchoklad som jag ringlade över ena sidan.

Ingredienser

100 g smör
1 dl socker
3 msk mjöl 
1 msk mjölk
2,5 dl havregryn
o,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 150-170 grader.

Blanda smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull tills smöret smält. Det ska inte koka.

Låt blandningen svalna. Tillsätt sedan havregryn och bakpulver.

Lägg teskedsstora klickar med stort mellanrum på en plåt med smörpapper. jag brukar få plats med 12 klickar per plåt.

Grädda i ca 8 minuter.

När flarnen varit ute från ugnen en liten stund tar du en stekspade och lossar dem försiktigt från bakplåtspappret.

2 kommentarer:

skåningen sa...

Tack för receptet!
Kram!

Extra sa...

Älskade ditt inlägg! Ditt unika perspektiv skiljer ditt skrivande åt. Ser fram emot mer!