Det här är ett jättegott och uppskattat recept på ischoklad och det blir inte lika kladdigt som när man ska smälta blockchoklad.
Ingredienser
250-350g kokosfett
2 ägg
3 dl florsocker
1.5 dl kakao
Polkagrisar
Smält fettet och låt det svalna något.
Vispa ägg och florsocker mycket pösigt.
Rör ner kakaon.
Hacka polkagrisarna och rör ner dem i smeten.
Vispa ner fettet. Jag häller först sakta ner ungefär hälften av kokosfettet (200g) under omrörning och känner sedan av smeten, den ska inte bli mättade på kokosfett.
Klicka ut smeten i ischokladformar och ställ in i frysen.
En blogg där jag skriver prövade och oprövade, men förhoppningsvis goda, recept och blandar nyttigt med onyttigt
lördag, december 09, 2006
Iskaka (även känd som elementkaka och radiokaka)
Ingredienser
350g kokosfett
2 ägg
3 dl florsocker
1.5 dl kakao
Mariekex
Smält fettet och låt det svalna något.
Vispa ägg och florsocker mycket pösigt.
Rör ner kakaon.
Vispa ner fettet.
Klä in en sockerkaksform i bakplåtspapper. Häll i smeten och varva med mariekex.
Ställ in i frysen.
350g kokosfett
2 ägg
3 dl florsocker
1.5 dl kakao
Mariekex
Smält fettet och låt det svalna något.
Vispa ägg och florsocker mycket pösigt.
Rör ner kakaon.
Vispa ner fettet.
Klä in en sockerkaksform i bakplåtspapper. Häll i smeten och varva med mariekex.
Ställ in i frysen.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)