Det här är ett jättegott och uppskattat recept på ischoklad och det blir inte lika kladdigt som när man ska smälta blockchoklad.
Ingredienser
250-350g kokosfett
2 ägg
3 dl florsocker
1.5 dl kakao
Polkagrisar
Smält fettet och låt det svalna något.
Vispa ägg och florsocker mycket pösigt.
Rör ner kakaon.
Hacka polkagrisarna och rör ner dem i smeten.
Vispa ner fettet. Jag häller först sakta ner ungefär hälften av kokosfettet (200g) under omrörning och känner sedan av smeten, den ska inte bli mättade på kokosfett.
Klicka ut smeten i ischokladformar och ställ in i frysen.
6 kommentarer:
Julgodis på nationaldagen, varför inte.
jag tycker alla som stoppar godis i årstidsbestämda kategorier borde dö i förtid.
Låter på tok för onyttigt, så här dagen efter Stora Julbordet... nu ska här bantas fram till julaftonen...
Äntligen! Vi gjorde alltid ischoklad med kakao när jag var liten men morfar (som var chefskonditor) har glömt receptet. Det här ska provas.
Äntligen något min mjölkallergiske son kan äta (och älskade).
Tack har letat ischoklad med ägg och socker som vi gkorde när vi va barn.
God jul.
Skicka en kommentar